VESTI

2022-09-06

Prvi međunarodni sajam vina organizovan je od strane partnerskih zemalja, osnivača inicijative Otvoreni Balkan - Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u Beogradu od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu.
Ova manifestacija biće idealna prilika da se proizvođači vina i vinarije iz čitavog regiona predstave najširoj publici i tako obezbede još veću vidljivost na tržištu. Takođe, ovo je i mogućnost da se svi izlagači sretnu, podele svoja iskustva i umreže sa distributerima i predstavnicima komplementarnih industrija.
Učešće na sajmu uzela je i naša vinarija, sa velikim uspehom. Naše vino Cabernet sauvignon 2020 osvojilo je zlatnu medalju, dok je Italijanski rizling 2020 osvojio srebrnu medalju!

Saznaj više

2022-08-16

U našoj vinariji, održao se skup somelijera, distributera i novinara u okviru promo ture, koja se odvijala na teritoriji Timočke krajine, u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara Negotinske krajine. Gosti su imali priliku da se upoznaju sa radom vinarije i obiđu podrume u kojima se dešava sva magija proizvodnje najfinijih aroma vina Gamanović. Uz degustaciju vina iz bogate ponude vinarije i ukusnih domaćih specijaliteta, propraćenim zvucima gitare, prijatnoj atmosferi doprinele su i devojke KUD-a Polet, koje su na tren prenele duh, tradiciju i gostoprimstvo prepoznatljivo za kraj istočne Srbije.

Saznaj više

2022-06-13

Grašac, jači i od sudbine, tako se nekako najadekvatnije opisuje ono što se tokom jedne nedelje juna meseca događalo na Fruškoj gori, u Novom Sadu i Petrovaradinu gde su održani prvi Festival grašca, veliko međunarodno ocenjivanje GROW du Monde i press trip, sve posvećeno sorti poznatoj po nazivima Grašac, Graševina, Laški Rizling, Riesling Italico, Olaszriesling, RyzlingVlassky…
Na Petrovaradinskoj tvrđavi se 10. juna okupilo oko 40 proizvođača vina od ove sorte iz Srbije, regiona i Mađarske da do donekle anatemisanu sorti italijanski rizling i skoro zvanično prekrsti u grašac, barem na našim prostorima.
Pored svih poznatih etiketa bilo je i onih koje su donele vrhunsko iznenađenje. Vinarija Gamanović iz Kladova u još neetiketiranoj boci nudi barikirani grašac izuzetnog kvaliteta. Posetilac iz Rusije čvrsto je prihvatio bocu, jedva se ubedismo da podelimo poslednje gutljaje. Posle šest meseci u bariku veoma je zanimljivo vino sa određenom specifičnom težinom kompleksnosti uz taj fini dodir drveta i nežnu aromu smole. Imaju svega dva bureta a planiraju da ga drže još tri meseca u srpskom hrastu mada se nama čini da je već uveliko spremno da bude pravi hit. U međuvremenu iz iste berbe nude i grašac iz inoksa, drugačije ali takođe lepo vino u kome su herbalne note prijatno izražene.

Saznaj više

2022-05-11

Vinarija Gamanović uzela je učešće, pored stotine izlagača iz čitave Srbije, na 15. Sajmu meda i vina koji je i ove godine održan u Negotinu. Ove godine posetiocima sajma predstavili smo naša tri vina: Italijanski Rizling, Rose i Cabernet Sauvignon. Hvala organizatorima sajma na sjajnoj atmosferi kao i zadovoljnim kupcima naših proizvoda. Vidimo se i sledeće godine!

Saznaj više

2022-02-25

U emisiji "Znanje imanje" RTS 1 direktor vinarije Miroslav Gamanović predstavio je potencijale vinarije koja je početkom 2020. nastavila i upotpunila dugogodišnju tradiciju gajenja vinove loze, koja u ovim vinogradima datira jos od davne 1985. Kapaciteti vinarije su oko 60.000 litara. Trenutno se u našim podrumima proizvodi oko 30.000 litara, sa tendencijom rasta proizvodnje isključivo bazirane na kvalitetu.

Saznaj više

2022-02-08

Vinariji Gamanović iz Kladova uručen sertifikat Regionalnog brenda istočne Srbije Balcanica Superior Na ceremoniji u Restoranu Jezero u Kladovu, danas je Vinariji Gamanović iz Kladova uručen sertifikat Regionalnog brenda istočne Srbije “Balcanica Superior”. Vinarija Gamanović je peta kompanija iz Kladova koja je ispunila sve kriterijume i stekla pravo korišćenja prestižnog statusa koji danas ima 21 kompanija iz istočne Srbije. Vinarija je osnovana 2006. pod nazivom vinarija "Duša" od strane francuskog para Siril Bonžiro i Estel Žermen. Januara 2020. vinariju kupuju Milisav i Miroslav Gamanović, vlasnici D.O.O "Gaman", iz Kladova i menjaju joj naziv u vinarija "Gamanović". Novi vlasnici, otac i sin, time nastavljaju dugogodišnju porodičnu tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vrhunskih vina i rakije.

Saznaj više